Abaküs Yazılım
2. Hukuk Dairesi
Esas No: 2006/17150
Karar No: 2007/6177

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2006/17150 Esas 2007/6177 Karar Sayılı İlamı

Özet: (Bu özet Yapay Zeka tarafından yazılmıştır. Hukuki olarak geçerliliği yoktur.)


Davacı olan kadının kocasına ağır hakaretlerde bulunduğu ve birlik görevlerini yerine getirmediği, kocanın da ilk eşinden olan çocuklarının davalı kadını dövmelerine ve evden kovmalarına sessiz kaldığı belirlenmiştir. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması hadiselerinde kadının daha ağır kusurlu olduğu anlaşılmış ve taraflar arasında ortak hayatı sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik tespit edilmiştir. Bu sebeple mahkeme, eşleri birlikte yaşamaya zorlamayı kanunen mümkün görmediği için boşanmaya karar vermiştir.
Kanun Maddeleri: Türk Medeni Kanunu'nun Madde 166/1.
2. Hukuk Dairesi         2006/17150 E.  ,  2007/6177 K.

    "İçtihat Metni"

    MAHKEMESİ       :Kayseri 3. Aile Mahkemesi
    TARİHİ        : 29.06.2006
    NUMARASI                             :671-485
    TEMYİZ EDEN       :Davacı
       
    Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
          Yapılan soruşturma, toplanan delillerle *kadının kocasına karşı ağır hakaretlerde bulunduğu ve birlik görevlerini yerine getirmediği, kocanın da ilk eşinden olan çocuklarının, davalı kadını dövmelerine ve evden kovmalarına sessiz kaldığı anlaşılmaktadır.Toplanan delillerden evlilik birliğinin temelinden sarsılması hadiselerinde kadının daha ağır kusurlu olduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya  (TMK.md. 166/1)karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
            S O N U Ç : Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine  işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere   oybirliğiyle karar verildi. 12.04.2007 Prş.

     

     


     



    Sayın kullanıcılarımız, siteden kaldırılmasını istediğiniz karar için veya isim düzeltmeleri için bilgi@abakusyazilim.com.tr adresine mail göndererek bildirimde bulunabilirsiniz.

    Son Eklenen İçtihatlar   AYM Kararları   Danıştay Kararları   Uyuşmazlık M. Kararları   Ceza Genel Kurulu Kararları   1. Ceza Dairesi Kararları   2. Ceza Dairesi Kararları   3. Ceza Dairesi Kararları   4. Ceza Dairesi Kararları   5. Ceza Dairesi Kararları   6. Ceza Dairesi Kararları   7. Ceza Dairesi Kararları   8. Ceza Dairesi Kararları   9. Ceza Dairesi Kararları   10. Ceza Dairesi Kararları   11. Ceza Dairesi Kararları   12. Ceza Dairesi Kararları   13. Ceza Dairesi Kararları   14. Ceza Dairesi Kararları   15. Ceza Dairesi Kararları   16. Ceza Dairesi Kararları   17. Ceza Dairesi Kararları   18. Ceza Dairesi Kararları   19. Ceza Dairesi Kararları   20. Ceza Dairesi Kararları   21. Ceza Dairesi Kararları   22. Ceza Dairesi Kararları   23. Ceza Dairesi Kararları   Hukuk Genel Kurulu Kararları   1. Hukuk Dairesi Kararları   2. Hukuk Dairesi Kararları   3. Hukuk Dairesi Kararları   4. Hukuk Dairesi Kararları   5. Hukuk Dairesi Kararları   6. Hukuk Dairesi Kararları   7. Hukuk Dairesi Kararları   8. Hukuk Dairesi Kararları   9. Hukuk Dairesi Kararları   10. Hukuk Dairesi Kararları   11. Hukuk Dairesi Kararları   12. Hukuk Dairesi Kararları   13. Hukuk Dairesi Kararları   14. Hukuk Dairesi Kararları   15. Hukuk Dairesi Kararları   16. Hukuk Dairesi Kararları   17. Hukuk Dairesi Kararları   18. Hukuk Dairesi Kararları   19. Hukuk Dairesi Kararları   20. Hukuk Dairesi Kararları   21. Hukuk Dairesi Kararları   22. Hukuk Dairesi Kararları   23. Hukuk Dairesi Kararları   BAM Hukuk M. Kararları   Yerel Mah. Kararları  


    Avukat Web Sitesi