Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, 41 ve 42 parsel sayılı taşınmazların tapu kayıtlarında murislerinin “Murat oğlu Vehbi” olarak yazılı isminin “M.oğlu V.B.” olarak düzeltilmesine karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, tapu maliki M. oğlu V.’nin baba adının M., soyadının B.olduğunun tespitine karar verilmiş, verilen karar Yargıtay 14. Hukuk Dairesinin 30.03.2011 Tarih 2321-4050 sayılı ilamı ile sair temyiz itirazlarının reddine, kimlik bilgilerinin nüfus kayıtlarına göre düzeltilmesi istenildiği halde sadece kayıt malikinin isminin tespitine karar verilmesi ve düzeltme konusunda hüküm kurulmamış olması sebebi ile hükmün bozulmasına karar verilmiş, mahkemece, baba adı yönünden bozma ilamına uyularak baba adının M.olarak düzeltilmesine; soyadı yönünden verilen kararda direnilerek soyadının B.olarak tespitine karar verilmesi ve hükmün temyizi üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 15.06.2012 Tarih 2012/14/203-402 sayılı ilamı ile Özel Dairenin kararına uyulmalı şeklinde bozulmuş ve baba adı yönünden bozma ilamına uyulmuş olması nedeni ile dosya Özel Daireye gönderilmiştir. Yargıtay 14. Hukuk Dairesinin 11.10.2012 Tarih 11907-11558 sayılı ilamı ile baba adın yönünden verilen kararın onanmasına karar verilmiş, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun bozma ilamı üzerine Mahkemece, tapu malikinin soyadının Bulut olarak düzeltilmesine karar verilmiştir.
Karar, davalı Tapu Müdürlüğü vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla;Tetkik Hakimi M. D."nın raporu okundu, düşüncesi alındı.Dosya incelendi,gereği görüşülüp düşünüldü:
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Davalı Tapu Müdürlüğünün temyiz itirazı yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı Tapu Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 04.11
.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.